Home People Search Help About Ads Articles Blogs Chat Chat Events Files Forums Groups More
 
Post view

AA'nın Yardım Kermesi Açılıyor
Kuruluşu milattan önce dört binli yıllara dayanan Erzurum, Çifte Minare ve Yakutiye Medresesi ile ünlüdür. Erzurum’a gidince meşhur cağ kebabı, ayran çorbası ve kadayıf dolması yemeden dönülmez. En önemli değerlerinden biri Oltu taşı ve Oltu taşı işçiliğiyle yapılan takı ürünleridir. Erzurum hediyelik eşya ürünleri arasından kendinize el emeği ve göz nuru ile yapılmış Oltu taşı küpe, gerdanlık, kolye, broş bilezik, tesbih, saç tokası alabilir, paketlenmiş ispir fasulyesi, ekşi pestil, civil peyniri, bal, horis, dut pekmezi, Erzurum kıtlama ve akide şekeri ürünlerinden dostlarınıza hediye edebilirsiniz. 13. Zonguldak’ tan Ne Alınır? Kömür madenlerini ilk kez işleten, Fransızlar tarafından "alan, bölge" anlamına gelen "Zone" sözcüğü eklenerek, bölgeye "Zone Göldağı" denilmeye başlanınca, zamanla ismi halk arasında bugün ifade edilen haline dönüşen şehrimiz Zonguldak, Karadeniz Bölgesindedir. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bulunduğu şehirde madencilik ön plandadır. Kömür işletmeleri, demir çelik fabrikaları ve limanıyla ünlü ilde dünyanın en önemli mağaraları da bulunur. Çayır Köyü Su Mağarası, Gökgöl Mağarası, Cehennem ağzı Mağaraları, Cumayanı Mağarası, Filyos Kalesi, Tieion Antik Kenti gezilecek yerlerdendir.

Uluslararası kuruluşlarca kültür mirası kabul edilerek koruma altına alınan birçok tarihi yapı vardır. İpek Yolu güzergahında olduğu için tarihi mirasları arasında cami, kilise, manastırların bulunduğu yan yana duran dini eserler, hanlar ve kervansaraylar da mevcuttur. Başlıca gezilecek yerleri Mardin Dara Antik Kenti (Dara Mezopotamya Harabeleri), Mardin Kalesi, Mardin Müzesi, Mardin Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, Deyrulzafaran Manastırı’ dır. Mardin’in neyi meşhur hediyelik ne alınır diye alışverişe çıktığınızda Süryani şarabı, telkâri takılar, bıttım sabunu, bakır eşyalar, pekmez, cevizli sucuk, badem şekeri, leblebi, sumak, bölgenin meşhur otları ve baharatları tercih edebilir yanına Mardin temalı magnetlerden hediye alabilirsiniz. 16. Afyon'dan Ne Alınır? Yöresel mahsulleri ile yarattığı kendine has otantik yemek kültürü sayesinde, UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na (UNESCO Creative Cities Network) girerek Gastronomi Şehri ünvanı alan Afyon, Ege Bölgesindedir. Gastronomi turizminin en önemli duraklarından olan Afyon, kaplıcaları ile de sağlık turizminin merkezlerindendir. Frig Vadisi içinde bulunan tapınakları, anıt mezarlar, sunaklar, kayalara yapılan yerleşim yerleri ile kale, türbe ve şapeller gezilecek yerler arasındadır.

Karadeniz'in ünlü müzik aleti olarak ilk akla gelen kemençe de sergideki yerini alacak. Giresun'da yapılan 1 kemençe stantta satışa sunulacak. Ordulu kurumlar ise kermese fındık yardımında bulundu. Destekler arasında 16 paket kavrulmuş fındık, 2 kutu çikolata ve 5 serender maketi bulunuyor. Samsun'da ise kermes yararına 9 semaver tahsis edildi. Çok sayıda el işi patik, dantel örtü, havlu, lif, atkı, bere ve yazmanın da bulunduğu yardım malzemeleri arasında 1 tekerlekli sandalye de mevcut. Kermesin düzenleneceği haberini alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kermese gelinlik, abiye, Diyarbakır Helvası sünnet ve çok sayıda günlük kıyafetlerle destek olacaklarını bildirdi. Ayrıca, Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanlığı, Gerede Belediyesi, Mudurnu Belediyesi, Buzdağı, Abant Su, Tunç Et, Özcan Pişmaniye, Agraf Bujiteri, Tuna Tan, Önder Pişmaniye, Simay Pişmaniye, Çenesuyu A.Ş ve Yuvacık Su kermese katkıda bulundu. Sakarya'nın kabak tatlısı, İzmit'in pişmaniyesi, minyatür Taraklı tarihi evlerinden, köpük helvasına kadar pek çok yerel ürün de kermeste satılacak. Kermeste Sivas, Malatya, Elazığ ve Tokat'tan pek çok ürün stanttaki yerini alacak.

Diyarbakır'ın kahvaltı kültürü, geniş bir çeşitlilik sunar. Beyaz peynir, tulum peyniri, siyah zeytin, kavut, içli köfte, fıstıklı baklava ve tereyağı gibi yerel ürünlerle hazırlanan kahvaltı sofraları, geleneksel bir şölen havası taşır. Yöresel simitler ve kuymak gibi özel lezzetler de kahvaltı sofrasını renklendirir. Öğle yemeğinde Diyarbakır'ın zengin mutfağı karşımıza çıkar. Kaburga Dolması, Meftune, içli köfte, kuzu tandır ve ciğer kebabı gibi yöresel lezzetler, şehrin geleneksel lokantalarında ve kebapçılarında tadılabilir. Ayrıca, taze sebzelerle yapılan kısır ve mercimek çorbası gibi hafif seçenekler de bulunur. If you loved this post and you would certainly such as to get additional details concerning diyarbakır hediyelik helva ve lokum kindly check out the web site. Akşam yemeğinde Diyarbakır'ın tarih kokan sokaklarındaki mekanlarda farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Ciğer kavurma, kuymak, mumbar, tandır kebabı ve kuzu tandır gibi özgün yemekler, şehrin kültürel mirasını taşıyan mekanlarda sofralara gelir. Ayrıca, lahmacun ve katmer gibi sokak lezzetleri de popülerdir. Diyarbakır'ın tatlıları, özellikle baklava, şırdan, içli köfte ve fıstıklı baklava gibi özgün tatlar içerir. Şehirdeki pastanelerde bulunan tarihi tatlılar, ziyaretçilere yöresel lezzetleri deneme fırsatı sunar. Diyarbakır'da içecek kültürü, taze sıkılmış meyve suları, ayran, Türk kahvesi ve özel baharatlarla demlenen çay etrafında şekillenir.
GladisAli305531 28.03.2025 0 33
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Rate
0 votes
Actions
Recommend
Categories
Baby Blogs (3 posts)
Blogging for Money (1 posts)
Books (2 posts)
City Blogs (2 posts)
Entertainment Blogs (2 posts)
Food Blogs (2 posts)
Health (2 posts)
Holidays (2 posts)
Lifestyle (2 posts)
Movies (3 posts)
Music (2 posts)
Politics (1 posts)
Tech News (3 posts)
Videos (3 posts)