Yayladağı ilçesinde yapılan ve ağza yapışmayan özelliğiyle bilinen 35 paket lokum ve 2 adet banyo lifi de kermeste yerini alacak. Erzin ilçesinden ise Rakip ve Ertaç market toplam 2 koli gıda malzemesi, Avcıoğlu giyim 1 koli giyim eşyası, Karalar Narenciye Paketleme ise 2 koli portakal desteğinde bulundu. AA çalışanlarının eşleri kermese el işi, çeyizlik eşya ve yöresel ürünlerin yanı sıra gıda malzemeleri ile de katkıda bulunuyor. Türkiye'deki yer fıstığı üretiminin yüzde 44'ünün gerçekleştiği Osmaniye'den birer kiloluk paketler halinde toplam 30 kilo kavrulmuş kabuklu fıstık, 3 litre zeytinyağı, aromalı sabun çeşitleri kermese gönderildi. Kermese Düziçi Halk Eğitim merkezi de çeyizlik ve hediyelik eşyalar ile katkıda bulundu. Çorum'dan da başta leblebi, pirinç, un, ceviz ve yöresel el sanatları ürünlerinin yer aldığı çok miktarda ürünle destek verildi. Osmancık Belediyesi'nin 1 ton pirinç ile destek verdiği etkinliğe İskilip Belediyesi 100 kilo pirinç, Hatap Un Fabrikası 250 kilo un, İHH Çorum Şubesi 250 kilo un, Oğuzlar Kaymakamlığı 15 kilo ceviz, Osmancık Kilim Mobilya 2 battaniye, 3 nevresim takımı, Osmancık Kaymakamlığı el yapımı sedef kakma hediyelik sandık, Gülşen Leblebi, Hışıroğlu Leblebi, Osmancık Atagün Leblebi ve Çorum Belediyesi ise çeşitli gramajlarda yaklaşık 300 paket leblebi desteği sağladı.
11. Eskişehir' den Ne Alınır? Bor madeni, lületaşı gibi yeraltı zenginliklerinin yanında, tarih, sanat ve kültür ile iç içe yaşayan, üniversitesi ile gelişmiş şehirlerimizden olan, Porsuk çayındaki gezinti sallarıyla Venedik şehrini aratmayan Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi sınırlarındadır. Eskişehir’de Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı, Sazova Parkı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Balmumu Heykeller Müzesi, Odunpazarı Modern Müze (OMM), Kentpark, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Arkeoloji Müzesi, Şelale Park, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Eskişehir Havacılık Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Lületaşı Müzesini gezebilirsiniz. Şehrin lezzet duraklarından Papağan ’da çibörek yiyebilir, çarşı ve caddelerindeki dükkânlardan met ve nuga helvası, haşhaşlı çöreği, Kalabak kaynak suyu alabilirsiniz. Atlıhan El Sanatları Çarşısındaki atölyelerde geleneksel el sanatlarıyla üretilmiş hediyelik ürünlerden, lületaşı pipo ve eşyalardan, sorkun çömleğinden alabilir, Eskişehir’in neyi meşhur hediyelik ne aldın diye soran arkadaşlarınıza Eskişehir temalı tepsi, anahtarlık ve magnetlerden hediye edebilirsiniz. 12. Erzurum' dan Ne Alınır? Karlı dağlarla çevrili yüksek bir yaylaya kurulan, Palandöken Dağı Kayak Merkezi ile kış sporlarında en çok tercih edilen yerlerden olan Erzurum şehri, Doğu Anadolu Bölgesindedir.
Akdeniz ile kucaklaşabileceğiniz plajları yanında Pozantı yaylaları ve doğal parklarıyla da ünlü Adana, gastronomi turizmi ve sanat etkinlikleriyle de yerli, yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlar. Kapalı çarşı geleneğinin Anadolu’daki en önemli örneklerinden birisi olan tarihi Kazancılar Çarşısına uğrayabilir her türlü hediyelik eşya yanında Karatepe kilimleri, Adana yemenisi gibi yöreye has ürünlerden alırken Adana’nın meşhur lezzetlerinden tadabilirsiniz. Adana’ya gittiğiniz zaman kebap, şalgam suyu, cezerye ile mideniz dolu dönerken, paketlenmiş cezerye lokumu ve baharatlardan çeşitleme yapabilir Adananın neyi meşhur hediyelik ne alınır diye düşünmeden Adana temalı bardak, magnet ürünlerinden alabilirsiniz. 8. Antalya' dan Ne Alınır? Türkiye'de en çok antik kent bulunan il olarak, tarihi ve kültürel turizmin yanında, kıyıları boyunca uzanan efsane beldeleri, sahilleri, koyları ile turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya şehri, Akdeniz Bölgesindedir. If you loved this post and you would certainly like to receive more facts relating to
Geleneksel Diyarbakır Helvası ve Lokumu kindly go to the web-site. Bulunduğu toprakların tarih öncesinden günümüze Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu Hanedanı, Osmanlılar ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti’ne ev sahipliği yapması şehrin doğal görünümünde olağanüstü bir çeşitlilik sağlar. Gittiğiniz her yerde bir antik kent vardır. Deniz turizmi açısından da dünyaca ünlü şehir, Türkiyede İstanbul’dan sonra en çok ziyaret edilen yerdir.
İmparatorun tarihe geçen ve övgüyle bahsettiği cümlesindeki gibi İstanbul, iki kıtayı birleştiren köprüleri, uluslararası ticaret yolları, tarihi yarımadası, yeditepede yedi ayrı şehir oluşturacak büyüklükteki kozmopolit yapısı ile Avrasya kıtasının, Türkiye’nin ve Marmara Bölgesinin en gözde şehridir. İstanbul şehrinin ülke ve dünya çapında diğer şehirlerden farklı birçok özelliği vardır. Bu nedenle İstanbul’un neyi meşhur hediyelik ne alınır sorusuna kısa ve net cevap vermek gerekirse ancak "İstanbul’un her şeyi meşhur her şey alınabilir" cevabı verilir. İstanbul’dan ne alınır sorusunu gezi sırasında sahip olduğunuz bütçe ve bagaj kapasitenizin sınırları belirler. İstanbul hem antik zamanların hem günümüzün, hem Türkiye’nin hem de dünyanın tüm özelliklerini içinde barındırır. Ülkenin, en çok göç alan ve en kalabalık şehri olan İstanbul’da her ülkeden, milletten ve kültürden insana rastlayabilirsiniz. Moda, kültür, sanat ve ticaret merkezi olan İstanbul’da gideceğiniz yerler Avrupa Yakası ve Asya Yakası olarak ikiye ayrılır. Her turistin ilk uğrak yeri, Avrupa yakasında tarihi yarımada olarak anılan bölgede Şehrin en eski yerleşim ve alışveriş merkezi olan ünlü Kapalı Çarşıdır.