Post view

AA'nın Yardım Kermesi Açılıyor
4. Ta'meya: Mısırlı falafel olarak da bilinen Ta'meya, nohut ve baklanın ezilmesiyle yapılır. Bu karışıma baharatlar ve yeşillikler eklenir ve ardından kızartılır. Genellikle sandviçlerde veya mezelerde kullanılır. 5. Shawarma: Şarm El-Şeyh'te bulabileceğiniz en popüler sokak yemeklerinden biridir. Shawarma, döner etinin ince dilimler halinde kesilerek lavaş ekmeği veya pita ekmeği içine sarılmasıyla yapılır. Üzerine yoğurt sosu, salata ve turşu eklenir. 6. Umm Ali: Mısır'ın geleneksel tatlılarından biridir. Umm Ali, süt, krema, fıstık, fındık, badem ve kuru üzümün karıştırılmasıyla yapılır. Karışım fırında pişirilir ve üzerine pudra şekeri serpilir. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. 7. Konafa: Şarm El-Şeyh'te bulabileceğiniz en ünlü tatlılardan biridir. Konafa, ince tel tel hamurun şerbetle ıslatılmasıyla yapılır. İçine fıstık veya ceviz eklenir ve üzerine pudra şekeri serpilir. Hem tatlı hem de hafif bir lezzettir. 8. Basbousa: Mısır mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Basbousa, irmik, şeker, yoğurt ve hindistan cevizi ile yapılır. Karışım fırında pişirilir ve üzerine şerbet dökülür. Hem tatlı hem de hafif bir lezzettir. 9. Falafel: Şarm El-Şeyh'te bulabileceğiniz diğer bir sokak yemeğidir.

Akşehir Belediyesi dünyaca ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca'nın bibloları ve tersine işleyen saatlerle, İttifak Holding ise bağışladığı 4 ton gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleriyle kampanyaya destek verdi. Seydişehir Belediyesi ise ünlü leblebisi ile kampanyaya destek olurken, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesi de meslek edindirme kursundaki öğrencilerin hazırladığı el emeği ürünlerle kampanyaya katkıda bulundu. İttifak Holding de kermese destek vererek Suriyeliler için 2,5 ton makarna, 1 ton un ve yarım ton irmik gönderdi. Konya'da faaliyet gösteren Pimes Züccaciye ile Sedef Hediyelik Eşya da hediyelik çeşitli ürünlerle kampanyaya katıldı. Karaman'da da hayırsever vatandaşlar ile iş adamları gönderdikleri gıda malzemeleriyle kampanyaya katıldı. Saray Bisküvi, Duru Bulgur ve Hazal Bisküvi kendi ürünleri olan bulgur, bisküvi ve çikolatalarla kampanyaya katılıyor. Kermeste Adana'dan şalgam, Osmaniye'den yer fıstığı, Mersin'den narenciye ve cezerye, Hatay'dan ise yoğun emekler sonucu üretilen defne sabunu satışa sunulacak. Adana'daki AA çalışanlarının eşleri, el emeği göz nuru ile yaptıkları bebek yeleği, patik, hırka ile belek kıyafeti ve battaniyesi gibi örgü ürünleri ile çeyizlik eşyaları kermese gönderdi.

Bu nedenle Türkiye’de hangi şehre ne amaçla giderseniz gidin hatıralık hediyeler bulma kaygısı yaşamaktan çok, alınan ürünlerin nasıl taşınacağı önem kazanır. Kıyılarına şehirlerinin dizildiği denizden adını alan, Karadeniz Bölgesi batı, orta ve doğu olmak üzere üçe ayrılır. Bolu, Düzce Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Rize ve Artvin ile toplamda on sekiz ile sahip Karadeniz Bölgesi, Türkiye’de sınırlarında en çok il bulunan bölgedir. Verimli toprakları ile ülkemizin ve dünyanın çay, fındık, mısır, deposu olan bölgede doğuya gidildikçe dağlar yükselir, ormanlık alanlar artar. Yılın büyük bölümünde yağışlı ve ılıman olan iklimi nedeni ile yayla ve kamp turizmi, rafting, tracking gibi ekstrem sporlar için en çok tercih edilen yerlerdendir. Sonbahardaki göl manzaraları, şelaleleri, ilkbahar ve yaz aylarında yeşilin ve mavinin binbir tonuyla oluşan doğal güzellikleri, kültürel mirası ve tarihi yapıları ile ziyaret ettiğiniz şehirleri, Fıstıklı Helva ve Lokum Diyarbakır her mevsim gözlerinize farklı güzellikler sunar. Yerel ürünleri ve bölgeye özgü çeşitleriyle Karadeniz Bölgesinde hediye ne alınır endişesi yaşamazsınız.

Türkiye’nin rakımı en yüksek bölgesi olması nedeniyle çatısı kabul edilen Doğu Anadolu bölgesi, ülkenin en büyük gölü olan Van Gölü ve en yüksek dağı olan Ağrı Dağını da sınırlarında bulundurur. Karasal iklimi nedeniyle soğuk karlı günleri gündemden inmeyen bölgedeki şehirler Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Van, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli’dir. When you loved this information and you want to receive much more information relating to Geleneksel Diyarbakır Helvası ve Lokumu kindly visit our webpage. Erzurum Palandöken Kayak Merkezi, Ağrı Dağı, Van Gölü her yıl iç ve dış turizmde yoğun ziyaretçi alan yerlerdendir. Sert iklimi nedeniyle yaylalarda hayvancılık ile geçinen yerel halk el sanatları konusunda da ustalar yetiştirir. Otantik ürünlerinden olan Oltu taşı, Obsidyen taşı takılar, telkâri ile yapılan objeler ve süs eşyaları, kilim, çorap, bal, peynir çeşitleri ile ziyaretçilerine zengin hediyelik seçenekler sunar. Tarihi ve doğal güzelliklerini gezerken, alışverişi de aynı zamanda yapabileceğiniz Doğu Anadolu Bölgesinde şehir içi çarşı ve pazarlarda hediyelik alınabilecek şeyler kolaylıkla bulunabilir. Ülkemizin başkenti Ankara ve çevresindeki şehirlerimiz olan Niğde, Nevşehir, Sivas, Eskişehir, Kayseri Konya, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Kırşehir, Yozgat, Çankırı ile toplam on üç şehri sınırlarında bulunduran İç Anadolu Bölgesi, yüksek dağlarla doğal sınırları belirlenmiş geniş ovalarında bozkır özellikleri sergiler.
GladisAli305531 27.03.2025 0 51
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Rate
0 votes
Actions
Recommend
Categories
Baby Blogs (3 posts)
Blogging for Money (1 posts)
Books (2 posts)
City Blogs (2 posts)
Entertainment Blogs (2 posts)
Food Blogs (2 posts)
Health (2 posts)
Holidays (2 posts)
Lifestyle (2 posts)
Movies (3 posts)
Music (2 posts)
Politics (1 posts)
Tech News (3 posts)
Videos (3 posts)