Kermesin düzenleneceği haberini alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA çalışanlarının eşlerinin organize ettiği kermese gelinlik, abiye, sünnet ve çok sayıda günlük kıyafetlerle destek olacaklarını bildirdi. Ayrıca, Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanlığı, Gerede Belediyesi, Mudurnu Belediyesi, Buzdağı, Abant Su, Tunç Et, Özcan Pişmaniye, Agraf Bujiteri, Tuna Tan, Önder Pişmaniye, Simay Pişmaniye, Çenesuyu A.Ş ve Yuvacık Su kermese katkıda bulundu. Sakarya'nın kabak tatlısı, İzmit'in pişmaniyesi, minyatür Taraklı tarihi evlerinden, köpük helvasına kadar pek çok yerel ürün de kermeste satılacak. Kermese Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Ergani Kaymakamlığı 29 adet toprak ve bronz obje, Sur Kaymakamlığı'na ait atölyede işlenen 5 adet Diyarbakır işi saf ipek puşi, Hacı Levent Usta Kayadıyfçısı 25 kilogram kadayıf, Sıtkı Usta Kadayıfçısı 8 kilogram kadayıf, Şırnak Halk Eğitim Müdürlüğü 7 adet el dokuma kilim, Şırnak Arıcılar Birliği 20 kilogram bal, Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 110 adet el işi ürünü, İş adamı Süheyl Tuğ 24 kilogram reçel, Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu 10 kilogram Bıttım sabunu ve 10 kilogram badem şekeri, Batmanlı hayırseverler Şirin Bardakçı, Suat Özdemir, Şefik Öner, Mehmet Şirin Oğuz, Şefik Öner, Hamdullah Güneş ile Gercüş Gercüş Kaymakamlığı 15 kilogram karpuz çekirdeği, 6 kilogram organik kuru üzüm, 3 kilogram cevizli sucuk, 10 kutu pekmez, 24 adet heybe, 19 adet bez bebek, 20 adet biblo, 3 adet seccade ile 42 adet süs eşyasıyla destek verdi.
Uluslararası kuruluşlarca kültür mirası kabul edilerek koruma altına alınan birçok tarihi yapı vardır. İpek Yolu güzergahında olduğu için tarihi mirasları arasında cami, kilise, manastırların bulunduğu yan yana duran dini eserler, hanlar ve kervansaraylar da mevcuttur. Başlıca gezilecek yerleri Mardin Dara Antik Kenti (Dara Mezopotamya Harabeleri), Mardin Kalesi, Mardin Müzesi, Mardin Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, Deyrulzafaran Manastırı’ dır. Mardin’in neyi meşhur hediyelik ne alınır diye alışverişe çıktığınızda Süryani şarabı, telkâri takılar, bıttım sabunu, bakır eşyalar, pekmez, cevizli sucuk, badem şekeri, leblebi, sumak, bölgenin meşhur otları ve baharatları tercih edebilir yanına Mardin temalı magnetlerden hediye alabilirsiniz. 16. Afyon'dan Ne Alınır? Yöresel mahsulleri ile yarattığı kendine has otantik yemek kültürü sayesinde, UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na (UNESCO Creative Cities Network) girerek Gastronomi Şehri ünvanı alan Afyon, Ege Bölgesindedir. Gastronomi turizminin en önemli duraklarından olan Afyon, kaplıcaları ile de sağlık turizminin merkezlerindendir. Frig Vadisi içinde bulunan tapınakları, anıt mezarlar, sunaklar, kayalara yapılan yerleşim yerleri ile kale, türbe ve şapeller gezilecek yerler arasındadır.
Başta Mevlana ve Şems-i Tebrizi ’nin müze olan türbelerinin yanında Sultanlar Türbesi, Tavus Baba Türbesi, Alâeddin Camii, Aziziye Camii, Selimiye Camii, Kapu Camii gibi Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan Konya’nın tarihi yerlerinin inanç turizmi açısından çok büyük önemi vardır. If you have any inquiries pertaining to where and just how to make use of
ÖZel ÜRetim DiyarbakıR Helvası, you could call us at our own web-site. Hz. İsa’nın havarilerinden olan Aziz Paul’un ilk vaaz verdiği yer olan ve Kral yolunda bulunan Kilistra Antik Kenti ve aynı zamanda dünya çapında üne sahip Çatalhöyük antik kenti de Konya’da görülmesi gereken yerlerdendir. Sıradışı mutfağıyla ziyaretçilerini şaşırtan Konya’dan, bamya çorbası, tirit, etli pide, tandır böreği, tandır kebabı, furun kebabının tadına bakmadan dönülmez. Seyahatten dönerken meşhur Mevlana şekeri ve lokumların yanına, Konya’dan alınabilecek hediyelik eşyalar içinde Konya temalı magnetler, semazen ve derviş bibloları alabilirsiniz. 5. Muğla' dan Ne Alınır? Bir yanda Ege Denizi bir yanda Akdenizi kucaklayan, dillere destan koyları, vadileri, plajları, tabiat güzellikleri, antik şehirleri ve tarihi eserleri ile her ilçesinde gezebilmek için bol zaman ayırmanız gereken Muğla ili, bazı ilçelerinin sınırları Akdeniz Bölgesine dâhil olsa bile Ege bölgesinde yer alır.
Mitolojinin simgesi Olympos Antik Kenti, Myra Antik Kenti, Noel Baba kilisesi olarak bilinen Saint Nikolaos Kilisesi, Phaselis Antik Kenti, Kekova batık şehri, Kale Şehri, Kral mezarları görülmesi gereken tarihi yerlerdir. Kaş, Kalkan, Patara ve Kaputaş Plajı, Damlataş ve İnsuyu mağarası ile Cennet - Cehennem mağaraları ve bölgede bulunan doğal milli parklar tek kelimeyle olağanüstüdür. Toros dağlarının zirvesindeki yürüyüş yollarına, Isparta ve Burdur’un göller bölgesine, lavanta ve gül bahçelerine girdiğiniz zaman bir daha çıkmak istemezsiniz. Yerel restoranları ve sokak lezzetleri ile fenomen haline gelen, Akdeniz Bölgesinin batısında yer alan Adana, Mersin, Hatay illeri son yıllarda gastronomi turizmi ile her mevsim bitmeyen ziyaretçi akınına uğramaktadır. Yavru vatan Kıbrıs’a komşuluk eden şehirlerimizin hepsi okyanus hissi veren uzun sahillerindeki geniş kumsalları, tarihi müzeleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır. Seyahatleriniz sırasında ne yiyeceğinizi, nereye gideceğinizi şaşıracağınız Akdeniz Bölgesi eve dönerken hatıralık hediyeler konusunda da başınızı döndürecektir. Bol yağışlı kış mevsimleri, kurak geçen yazları ile Akdeniz ikliminin egemen olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Batı ve Ortadoğu uygarlıklarının doğduğu yer olarak kabul edilen, Bereketli Hilal bölgesinin büyük kısmını sınırları içinde barındırır.