Denizli'nin dünyaca ünlü havlusu ve tekstil ürünleri ile Manisa'nın mesir macunu, mesir çayı, Aydın'ın ise ''uzun yaşam sandığı'' olarak nitelendirilen ve içerisinde zeytin, zeytinyağı, bal, reçel, kestane şekeri, kekik, pekmez, kuru peynir, tahin, incir, ceviz, yer fıstığı ve kurutulmuş meyvelerin bulunduğu paketler kermese gönderildi. Bursa'da faaliyet gösteren Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, çok sayıda çarşaf ve nevresim takımlarından oluşan 6 koli katkıda bulundu. Ayrıca, AA Bursa Bölge Müdürlüğü çalışanlarının eşlerinin temin ettiği çocuk kıyafetleri, kilim, havlu, çarşaf, nevresim, yatak örtüsü, el işleri, genç ve yetişkin kıyafetleri gibi eşyalardan oluşan yardım malzemeleri, kermeste satılacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seramik Bölümü öğrencilerinin yaptığı 15 parça seramik ile yine aynı üniversite öğrencilerinin dokuduğu Ayvacık kilimi de kermeste satışa sunulacak. Kermeste Doğu'ya özgü motiflerin yer aldığı el emeği göz nuru malzemelerin yanı sıra Erzurum'un simgelerinden olan ve ''siyah inci'' olarak da bilinen Oltu Taşı'ndan yapılan özel tasarımlı takılar da yer alacak. Kermeste yöreye özgü 50 kilo Şemdinli karakovan balı, 10 kilogram Adilcevaz cevizi, 50 adet poşu ve şal, Ahlat bastonu, el yapımı kemik tarak, Selçuklu kümbeti maketi ile havlu, nevresim takımı, seccade ve çeşitli el işi ürünleri gönderdi.
Malatya kayısısından Ağın leblebisine, orcikten ballı lokmaya, Zile pekmezinden sekiz köşe şapkaya kadar pek çok yöresel ürün, Suriyeli mağdurlar için Ankara'da satışa sunulacak. Kermese, Sivas Belediye Başkanlığı, Hayat Ağacı Derneği'ne katılan kadın kursiyerlerin ürettiği yöresel el işi ürünleriyle, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası da çeşitli yöresel gıda malzemeleriyle katkı sundu. Malatya'dan Valilik ve Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, Kayısı Kola, Simeks, Şitoğlu, ve Doğacı firmalarının destek verdiği kermese, kayısı kurusu ve yine bu meyveden yapılma birbirinden farklı ürünlerin yanı sıra, reçel, el işi süs eşyaları ulaştırıldı. Tokat'tan da, Zile Belediyesi'nce Zile pekmezi ve Niksar Belediyesi'nce bidonlara basılmış asma yaprağıyla katkıda bulunuldu. Elazığ Belediyesi ise aralarında Ağın leblebisi, orcik, kayısı çekirdeği ve ballı lokma ile kermese katkı sundu. Elazığ İş Kadınları Derneği de kentin simgelerinden ''sekiz köşe şapka'' ile Keban Alabalık firması da özel olarak paketlenmiş tüketime hazır balıkla kermese katkı sundu.
Güneydoğu Anadolu Turlarının en önemli gezi şehirlerinden olan Diyarbakır tarihi yerleri ve doğal güzelliklerini gezerken mahlepli Diyarbakır çöreği, Diyarbakır karpuzu, kaburga dolması, duvaklı pilav, burma kadayıf, mumbar, ayvalı kavurma, patlıcan dizme, nardanaşı, meftune, cartlak kebabı (ciğer kebabı) ve habenisk deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasındadır. Diyarbakır’a özgü hediyelik eşyalar arasından kendinize ve ailenize örgü peynir, hasır bilezik, takı ve süs eşyaları, dokuma halı alırken arkadaşlarınıza Diyarbakır temalı magnetlerden hediye edebilirsiniz. 10. Kilis’ ten Ne Alınır? Kıyıları Akdeniz Bölgesinde iç kesimleri Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kalan Kilis, daha önce bağlı olduğu Gaziantep şehrinden 1995 yılında ayrılarak Türkiye’nin 79. İli olmuştur. Mezopotamya tarihinin en önemli kalıntılarından kabul edilen Kilis-Gaziantep karayolunun üzerindeki Oylum Höyük Köyü ve Mozaiği, Aidesim Mozaikli Bazilikası, Ravanda Kalesi ve Söğütlüdere köyünü gezebilirsiniz. Şehri keşfederken Türk ve Halep mutfağı çeşitlerinden oluşan yemeklerden, Ekşili Yahni, Şıhılmahşi, Tava Katmeri, Miyoma Helvası, Ekmek Aşı, Öcce (Mücver), Tene Katması ve meşhur Kilis Tavasının tadına bakabilirsiniz. Kilis’in neyi meşhur hediyelik çeşitleri nelerdir diye düşünmeden çarşısından, pazarından zahter, şam fıstığı, pekmez, zeytin, zeytinyağı, cevizli sucuk, sabun ürünlerinden alabilirsiniz.
11. Eskişehir' den Ne Alınır? Bor If you loved this article and you would like to obtain a lot more details pertaining to
bu sayfayı ziyaret edin kindly stop by our own webpage. madeni, lületaşı gibi yeraltı zenginliklerinin yanında, tarih, sanat ve kültür ile iç içe yaşayan, üniversitesi ile gelişmiş şehirlerimizden olan, Porsuk çayındaki gezinti sallarıyla Venedik şehrini aratmayan Eskişehir, İç Anadolu Bölgesi sınırlarındadır. Eskişehir’de Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı, Sazova Parkı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Balmumu Heykeller Müzesi, Odunpazarı Modern Müze (OMM), Kentpark, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Arkeoloji Müzesi, Şelale Park, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Eskişehir Havacılık Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Lületaşı Müzesini gezebilirsiniz. Şehrin lezzet duraklarından Papağan ’da çibörek yiyebilir, çarşı ve caddelerindeki dükkânlardan met ve nuga helvası, haşhaşlı çöreği, Kalabak kaynak suyu alabilirsiniz. Atlıhan El Sanatları Çarşısındaki atölyelerde geleneksel el sanatlarıyla üretilmiş hediyelik ürünlerden, lületaşı pipo ve eşyalardan, sorkun çömleğinden alabilir, Eskişehir’in neyi meşhur hediyelik ne aldın diye soran arkadaşlarınıza Eskişehir temalı tepsi, anahtarlık ve magnetlerden hediye edebilirsiniz. 12. Erzurum' dan Ne Alınır? Karlı dağlarla çevrili yüksek bir yaylaya kurulan, Palandöken Dağı Kayak Merkezi ile kış sporlarında en çok tercih edilen yerlerden olan Erzurum şehri, Doğu Anadolu Bölgesindedir.